Cum faci dintr-un copil un biciclist?
25-06-2018 | 0 comentarii

Răspunsul este simplu: îi cumperi o bicicletă de calitate!
Intrebarea care urmeaza de obicei este: ”De ce să dăm bani mulți pe o bicicletă de copii ? Dacă nu îi place? Până învață să meargă poate să meargă și pe una ieftină….”
TOTAL GREȘIT!
Să explicăm de ce:
În primul rând, nu poți cumpăra o bicicletă cu prețul unei rachete de tenis. O minge de fotbal mai de doamne-ajută în multe cazuri este mai scumpă decât bicicletele la care ne referim. Care sunt acelea? Sunt acele biciclete pe care le găsiți la chioșcul din piață sau la magazinele acelea mari care au și deodorant și pâine și prosoape și banane și ceapă și televizoare la ofertă. O bicicletă are subansamble mecanice a căror calitate se va regăsi în senzația pe care o vei avea / o va avea copilul pe bicicletă.
Pe cale de consecință, în cazul în care copilul încă nu stăpânește mersul pe bicicletă nici nu va învăța să meargă pe una slabă calitativ. Schimbătoare care funcționează greu, frâne care în loc să oprească bicicleta se îndoaie, poziție incomodă, toate sunt lucruri care vor afecta procesul de învățare / mersul pe bicicletă.
Când biciccleta funcționează greu, copilul nu o să găsească plăcere în a o folosi: răbdarea și atenția lor sunt limitate. Și atunci va lăsa bicicleta la o parte și se va îndrepta către altă activitate de la care poate avea satisfacție imediată.
O bicicletă proiectată și construită cu gândul la copii va avea o geometrie dedicată, nu doar mărime mică. Producătorii de biciclete adevărați iau în calcul toate aspectele legate de cine va folosi bicicleta și în ce condiții.
Culoarea bicicletei este ultimul lucru la care trebuie să vă gândiți. Important este ca bicicleta să prezinte siguranță și funcționare ușoară. Puse una lângă alta, o bicicletă slabă și una de calitate nu prezintă mari diferențe la prima vedere.


Dar uitați-vă mai atent: se vede când componentele care asigură funcționalități importante sunt niște table îndoite; se vede când sudurile cadrului sunt făcute de un bucătar; se văd stângăciile în asamblarea bicicletei-cabluri sugrumate, ghidoane strâmbe, pedale nestrânse și altele; se vede o construcție complicată și ineficientă. Pe când o bicicletă de calitate pare că este făcută dintr-o singură bucată: toate componentele sunt optimizate pentru copii; nici un accesoriu inutil. Pare că sunt lucrate cu zgârcenie, dar asta face ca greutatea bicicletei să fie optimă pentru un copil, să nu aibă opțiuni ca ale unei biciclete de adulți care lor nu le sunt necesare.
Componentele unei biciclete ieftine sunt de calitate indoielnică, adică nu prea pot fi reglate cum trebuie, și în nici un caz reparate. Când începe să se strice, o bicicletă ieftină nu mai poate fi salvată. Cel mult prin înlocuire de piese, dar costul unei astfel de operațiuni s-ar putea să depășească costul inițial de cumpărare. Orice service de biciclete poate să regleze și să efectueze reparații la o bicicleta de calitate, dar la una ieftină nu se poate lucra decât prin înlocuire de piese.
Pentru toate aceste aspecte prezentate mai sus vă rugăm să nu vă gândiți la momentul prezent – cât costă bicicleta și dacă știe sau nu să meargă pe ea. Gândiți-vă la viitorul copilului, și anume la posibilitatea de a îi dezvolta un hobby foarte sănătos. Vreți să îndepărtați copilul de smartphone și de tabletă și de PC?
DĂRUIȚI-I O BICICLETĂ DE CALITATE!

Și nu în ultimul rând, mergeți cu copilul la un magazin specializat. Adică unde se vând doar biciclete și produse conexe. Veți primi întotdeauna sfatul unui specialist pentru a putea face cea mai bună alegere!
PS: un pont gratis – după ce copilul crește, prețul de revânzare al unei biciclete de calitate va fi mult mai bun. Pentru că nu se strică!

Lasa un comentariu