Ciclişti din 23 de ţări vor participa la Danube Tour by Bike
18-06-2009 | 0 comentarii

(Source: Mediafax)

Peste 200 de sportivi din 23 de ţări vor participa, în perioada 23 iunie – 27 iunie, la ediţia din 2009 a Danube Tour by Bike – Ruta 2, o competiţie ce va trece prin România, Bulgaria şi Serbia.

Danube Tour by Bike este primul turneu european pe bicicletă de-a lungul fluviului Dunărea , se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Startul turului va avea loc la data de 23 iunie din Bucureşti, de unde sportivii vor pleca spre Bulgaria cu autocarul, până la Orjahovo, de unde vor merge cu bicicletele până la Lom. La data de 24 iunie, cicliştii vor sosi la Vidin, urmând ca la 25 iunie să se ajungă în localitatea sârbă Prahovo, de unde vor traversa barajul de la Porţile de Fier II spre România. În România, grupul va fi aşteptat de oficialităţi ale judeţului Mehedinţi, după care se va merge spre Turnu Severin. Pe 26 iunie, participanţii vor continua drumul spre barajul de la Porţile de Fier I, după care se va ajunge la Veliko Gradiste. Punctul final al traseului va la Belgrad, la data de 27 iunie.

In acelaşi timp, un al doilea grup de 200 de ciclişti va lua startul din Budapesta, va traversa frontiera cu statul croat, punctul final al Rutei 1 urmând să fie tot Belgrad.

„«Danube Tour by Bike 2009» este o oportunitate de a aduce împreună oameni din Europa (statele membre UE, ţările din Balcanii de Vest şi Turcia), de a încuraja integrarea şi dialogul între oameni şi creşterea gradului de conştientizare faţă de bogatul patrimoniu cultural din Europa de Sud-Est. Turul se doreşte a fi startul unei acţiuni la nivel european pentru protejaraea eco-sistemului Dunării”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Lasa un comentariu